İçeriğe geç

Makale Nerelerden Bulunur

Makale nereden bulabilirim?

TEZ MAKALE TARAMASI Bilim (Bazı üniversite kampüslerinden ücretsiz erişim) … Scopus (Bazı üniversite kampüslerinden ücretsiz erişim) … … British Library Tez Servisi. … Açık Erişim Dergileri Rehberi. … Akademik .Daha fazla makale…

Makaleler nasıl ücretsiz okunur?

Ücretsiz Makale Okuma Siteleri – 14 Akademik SiteScienceDirect.Scopus.Academia.DergiPark.YÖK Tez.Google Scholar.Springer Link.TR Dizin.Daha fazla makale…

Makale nerede yayımlanır?

Makale tüm dosyalarıyla birlikte Dergipark sistemine () yüklenir. Makaleyi yükleyen yazarın Dergipark üyesi olması gerekmektedir.

Nasıl makale aranır?

Ana sayfadaki arama kutusunu kullanarak arama yapmak için anahtar sözcükleri, yazar adlarını, makale adlarını vb. kullanabilirsiniz. Bilgileri girip doğrudan arama yapabilirsiniz. Makale yılını seçebilir veya kendiniz bireysel bir aralık belirleyebilirsiniz. Sıralama yapabilirsiniz.

Makaleyi kim yazar?

Genellikle iki tür makale vardır: bilimsel makaleler veya gazete makaleleri. Bilimsel makaleler genellikle uzmanlar tarafından yazılırken, gazete makaleleri genel bilgiye sahip kişiler tarafından yazılır. Makaleler genellikle toplumu bilgilendirmek, eğitmek ve yönlendirmek için yazılır.

Hangi dergilere makale gönderebilirim?

Eğitim videosuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Makalenizi göndermek için doğru ve güvenilir dergiyi mi arıyorsunuz? (Video)Bkz… DergiPark (Dergi Sihirbazı)TR Dizin (Dergi Önerisi)Elsevier Dergi Bulucu.WOS Master Dergi Listesi.Springer Dergi Önericisi.Sage Dergi Önericisi.Diğer makaleler…

Bilimsel makalelere nasıl ulaşılır?

Akademik Makalelere Ulaşabileceğiniz 5 Web Sitesi YÖK Tez (Ulusal Tez Merkezi) YÖK Tez, Türkiye’deki üniversitelerde hazırlanmış yüksek lisans ve doktora tezlerine erişebileceğiniz geniş bir arşive sahiptir. … . … DergiPark. …ResearchGate.

Ne tür makaleler var?

Öğe türleri nelerdir? Derleme öğeleri.

Makale yayınlamak ücretli mi?

Türkiye’de birçok dergi (çoğunlukla henüz saygın uluslararası dizinlerde listelenmemiş olanlar) makaleleri ücretsiz olarak yayınlamaktadır. Ancak, 200 TL ile 3000 TL arasında değişen makaleler için yayın ücreti talep eden dergiler de bulunmaktadır.

Lise öğrencisi makale yayınlayabilir mi?

Yazarlar tabii ki. Herkes makale yazabilir.

Akademisyen olmayan biri makale yazabilir mi?

Evet, akademi dışındaki motive olmuş bir kişi de bilimsel bir makale yazabilir.14 Ekim 2012Evet, akademi dışındaki motive olmuş bir kişi de bilimsel bir makale yazabilir.

Herkes makale yayınlayabilir mi?

Bilimsel bir dergide bilimsel makaleyi kim yayınlayabilir? Kısaca, herkes. Yüksek lisans derecesi veya akademik unvan gerekli değildir, ancak pratikte bu süreçlerden geçmeden bir alanda uzmanlaşmak ve akademik dünyaya yeni bir bakış açısı sunmak neredeyse imkansızdır.

Hangi sitelerden makale bulabilirim?

Scopus.Scopus h-indeksi.Pubmed.ScienceDirect.Google Akademik.Google Akademik Atıfları.

Ücretsiz makale nasıl bulunur?

En önemlileri şunlardır: Google Akademik, Core, Bilim Kamu Kütüphanesi (PLOS), ScienceOpen, Sosyal Bilimler Araştırma Ağı (SSNR), Açık Erişim Rehberi (DOAJ), PubMed, E-Tezler Çevrimiçi Servisi (EThOS), BioMed Zentrale ve Bielefeld Akademik Arama Motoru.

Google Scholar ücretli mi?

Google Akademik bu hizmeti ücretsiz olarak sunmaktadır.

Google makale nasıl bulunur?

Web’de gezinirken akademik makaleler arayın. Bu uzantı, herhangi bir web sayfasından Google Scholar’a kolay erişim sağlayan bir tarayıcı düğmesi ekler. Google Scholar düğmesine tıklayarak şunları yapabilirsiniz: – Web’de veya üniversite kütüphanenizde tam metni bulun.

Akademik ürünlere nereden ulaşılır?

Türkçe kaynak arıyorsanız Yöktez ve DergiPark gibi açık erişimli ve Türkçe akademik kaynaklara, özellikle araştırma makalelerine ve derlemelere erişebilirsiniz. Ayrıca Ankara Üniversitesi’nin tüm kitap koleksiyonu ve ders eğitimlerinde kullanılan ders notları da çevrimiçidir.

Google Scholar ücretli mi?

Google Akademik bu hizmeti ücretsiz olarak sunmaktadır.

Makale girişi nasıl olur?

Makalenin “Giriş” kısmının 1 (bir) sayfadan uzun olmamasına dikkat edin. “Giriş” bölümünün temel amacı araştırmacıya hazırlanan yayının konusu veya sorunu hakkında ön bilgi sağlamaktır. Bu ön bilgileri sunarken aşırı ayrıntılı ve gereksiz cümlelerden kaçının.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir