İçeriğe geç

Behrem Anlamı Ne

Behram ismi ne anlama gelir?

Bahram (veya Bahram), Pers mitolojisinde gezegenlerin ve zaferin tanrısıdır. Bazen Pers mitolojisinde zafer tanrısı Verethragna ile özdeşleştirilir. Behram, Amesha Spenta’lardan biri olan Sraosa’nın asistanıdır. Ayrıca Bahram, İran kültüründe yaygın olarak kullanılan bir isimdir.

Behram kürtçe ne demek?

Behram ismi her ayın 20. gününü ifade eder.

Behnan ne demek?

İyi huylu, güler yüzlü, herkes tarafından sevilen. 1. İyi huylu bir kişi. 2. Güler yüzlü bir kişi. Behnan isminin kullanım sıklığı: Türkiye’de toplam 759 kişi.

Berhem erkek ismi mi?

Özellikle telaffuzu nedeniyle oldukça hoş bir etkiye sahip olan Behram ismi, aynı zamanda anlamı nedeniyle de çok sevilmektedir. Erkekler için bu güzel ismin birçok farklı anlamı bulunmaktadır.

Behram ismi dinen caiz mi?

Bahram ismi caiz midir? Bahram isminin anlamına dair dini bir itiraz olmadığı sürece, alimler ismin dini açıdan caiz olup olmadığına karar verebilirler. Eğer ismin olumsuz bir çağrışımı yoksa ve herhangi bir pagan inancını ifade etmiyorsa, genellikle caiz kabul edilir.

Farsça behram ne demek?

Bahram veya Vahram veya Behram (Farsça: بهرام), Bahran veya Vahran’ın (Özbekçe: Баҳром, Bahrom ve Tacikce: Баҳром, Bahrom) bir çeşidi olup, “direnci kırmak” veya “muzaffer” anlamına gelen bir Fars erkek ismidir. Vahram veya Bahram (Farsça: بهرام), Bahran veya Vahran’ın (Özbekçe: Баҳром, Bahrom ve Tacikce: Баҳром, Bahrom) bir çeşidi olup, “direnci kırmak” veya “muzaffer” anlamına gelen bir Fars erkek ismidir.

Behram hangi dilde?

Bahram ismi Farsça kökenli bir erkek ismidir. Anlamı “Gezegen Mars” ve “Zafer” olarak bilinir. Bu ismin kökeni, savaş tanrısı Bahram’dan türetildiği eski Pers mitolojisine dayanır.

Behram aslen nereli?

Behram KurşunoğluBhram Kurşunoğlu ve Albert EinsteinDoğum 1922 Çaykara, Trabzon, TürkiyeÖlüm 25 Ekim 2003 (81 yaşında) Miami, ABDMilliyetTürk8 satır daha

Arel ne demek?

Arel ismi genellikle “cesur” veya “kahraman” anlamına gelir ve Türk kökenlidir. Bu isim genellikle cesaret ve yiğitlikle ilişkilendirilir. Ayrıca yaratıcı ve sanatsal anlamları da olabilir. Herkes bu isme sahip kişinin güçlü, cesur ve yetenekli olabileceğini varsayabilir.

Behnam ne ismi?

Behnam (Farsça: بهنام) “mükemmel, şerefli, saygın veya hayranlık duyulan” anlamına gelen bir İran/Fars erkek adı veya soyadıdır. İsim iki bölümden oluşur: bih (به, “iyi” veya “en iyi” anlamına gelir) ve nâm (نام, “isim veya itibar” anlamına gelir). Behnam (Farsça: بهنام) “mükemmel, şerefli, saygın veya hayranlık duyulan” anlamına gelir. İran/Fars erkek adı veya soyadıdır. İsim iki bölümden oluşur: bih (به, “iyi” veya “en iyi” anlamına gelir) ve nâm (نام, “isim veya itibar” anlamına gelir).

Benan ismi Kürtçe mi?

Arapça kökenli olan Benan ismi, erkek ve kız çocukları için kullanılabilecek isimler arasındadır. İşaret edilebilen kişi anlamına gelen Benan ismi, bilinen anlamını da içerir. Benan ne anlama geliyor? Benan isminin anlamına baktığımızda parmak uçları, parmaklar ve bilinen özellikleri gösterilmektedir.

Behnam ismi Kur’an’da geçiyor mu?

Hayır, Behram ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmemektedir.

Alaz ismi ne demek?

Alaz, Türk kökenli bir erkek ismi olup ateşin alevli, parlak hali anlamına gelir.

Bayhan erkek ismi mi?

Bayhan, Türkçe kökenli bir erkek ismi olup “bay” ve “han” kelimelerinden oluşmuştur.

Buğra ismi Kur’an’da geçiyor mu?

Türkiye’de 21. sırada.

Berhan Kur’an’da geçiyor mu?

Burhan ismi Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu? Evet, Burhan kelimesi Kur’an-ı Kerim’de geçiyor. Özellikle ayetlerde deliller ve açık deliller için kullanılan bir terim olarak geçiyor. Burhan ismi caiz mi?

Behram hangi dilde?

Bahram ismi Farsça kökenli bir erkek ismidir. Anlamı “Gezegen Mars” ve “Zafer” olarak bilinir. Bu ismin kökeni, savaş tanrısı Bahram’dan türetildiği eski Pers mitolojisine dayanır.

Bahrom ne demek?

Behram isminin anlamı: 1. Merih yıldızı. 2. Ayın 20. günü.

Alber ismi ne demek?

Albert bir erkek ismidir. Adalbert ve Adelbert kelimelerinden türemiştir, bunlara adal (“asil”) ve beraht (“parlak”) kelimeleri de dahildir, Robert ile karşılaştırın). Ayrıca soyadı olarak daha az kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Grup Seks Yapan Escort