Arşiv dosyası kaç yıl saklanır?
Birim ve Kurum Arşivleri Kurumda bulunan arşiv malzemeleri birim arşivinde 1-5 yıl, kurum arşivinde ise 10-14 yıl süreyle saklanır.
Devlet arşivleri kaç yıl saklanır?
Kurum arşivlerindeki malzemenin saklanma süresi Madde 24 – Kuruma ait arşiv malzemesinin kurum arşivlerinde saklanma ve saklanma süresi 10 ile 14 yıl arasındadır.
Evrak saklama süresi kaç yıldır?
213 sayılı Vergi Usul Kanununun 253 ve 254 üncü maddeleri defter, belge ve kayıt tutma zorunluluğunu düzenlemektedir. Bu madde hükümlerine göre hesap tutmakla yükümlü olanlar, defter ve belgelerini oluşturuldukları yılı izleyen takvim yılından itibaren 5 (beş) yıl süreyle saklamak zorundadırlar.
Noter arşivi kaç yıl saklanır?
Bu Yönetmeliğin 9(1)(a) maddesine göre D Grubu noterlik işlem belgeleri 75 yıl süreyle saklanır. Madde 25 – Bu Yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Madde 26 – Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye Noterler Birliği yürütür.
Bir dosya arşivde ne kadar bekler?
Mükellefler arşiv malzemelerini bulundukları birimin arşivinde 1-5 yıl, kurum arşivinde ise 10-14 yıl süreyle muhafaza edebilirler.
Arşiv kaydı kaç yıl?
Madde 13 – Arşiv bilgileri, ilgilinin ölümünden sonra ve her halde kayıt tarihinden itibaren seksen yıl geçtikten sonra tamamen silinir. Suçun kanunla suç olmaktan çıkarılması halinde, bu suçtan mahkûmiyete ilişkin sabıka kaydı ve arşiv belgeleri talep edilmeksizin tamamen silinir.
Fatura saklama zorunluluğu kaç yıldır?
E-arşiv faturaların saklama süresi 509 sayılı Vergi Usul Kanunu Tebliği’nde düzenlenmiştir. Kanuna göre, e-arşiv fatura kullanıcıları, elektronik ortamda oluşturdukları faturaları 5 yıl süreyle dijital ortamda saklamak zorundadır.
Arşiv saklama süresi B ne demek?
B – Daimi saklama: Saklama kriterlerinden en az birine göre daimi arşiv değeri taşıdığını, tesiste daimi olarak saklanması gerektiğini ve tasfiye edilmeyeceğini (devredilmeyeceğini veya imha edilmeyeceğini) ifade eder.
Hastane arşiv kayıtları kaç yıl saklanır?
Örneğin; Hasta kabul, kayıt, takip ve taburcu defterleri için arşivleme süresi 20 yıl iken, anestezi formları, yoğun bakım defteri, acil defteri, laboratuvar ve biyokimya tetkik defteri ile bebek tedavi defterleri için 10 yıl, eski bebek doğum defteri, 15 yıl çocuk kayıt kartı, enjeksiyon… için 30 yıldır.
Bir dosya kaç yıl sonra silinir?
Takipsizlik nedeniyle icra dosyası takipten çıkarılırsa, 10 yıllık zamanaşımı süresinin dolmasından sonra dosya tamamen silinir. Bu zamanaşımı süresinden sonra icra dosyası kapatılabilir. Bu durumda borçlunun icra dairesine borcun zamanaşımı süresinin dolduğunu belirten bir başvuruda bulunması gerekir.
Özlük dosyası kaç yıl saklanabilir?
Personel özlük dosyalarının saklanma süresine ilişkin düzenleme 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu çerçevesinde uygulanmaktadır. Yasal düzenlemeler çerçevesinde, çalışanın özlük dosyalarının taraflar arasındaki iş ilişkisinin sona ermesinden itibaren 10 yıllık süre ile saklanması zorunludur.
Resmi evraklarda zaman aşımı nedir?
Sahtecilikte zamanaşımı süresi 8 yıldır. Bu nedenle, “herkes” bu 8 yıllık süre içinde dava açabilir ve davaya müdahil olarak katılabilir, bu süre davalar için genel zamanaşımı süresidir. Suç daha ağır cezalandırılabilirse, zamanaşımı süresi 15 yıldır (TCK md. 204/2).
Tapu kayıtları kaç yıl saklanır?
MADDE 15 – (1) TAKBİS üzerinden yapılan her türlü sorgulama ve sorgulayan bilgileri kayıt altına alınır. Bu kayıtlar iki yıl süreyle saklanır.
Maaş bordrosu kaç yıl saklanır?
İş hukuku uyarınca, ücret talepleri için zamanaşımı süresi beş yıldır. Çalışanların işyerinde şirketi korumak için önlem alabilmeleri için bordro beyanlarının imzalanması ve personel dosyalarında beş yıl boyunca saklanması gerekir; bu da yasal zamanaşımı süresidir.
Diploma kaç yıl saklanır?
Diplomalar ve tezler kurumda süresiz olarak 5 yıl saklanır. Mezunlar kurumda süresiz kalır. Öğrenci affı, öğrenci olayları ve öğrenci işleriyle ilgili diğer konular Tasnif ve İmha Komisyonu tarafından 5 yıl ve 10 yıl süreyle değerlendirilir.
Mahkeme kararları kaç yıl süreyle arşivde korunur?
Kurum Arşiv Tasnif ve İmha Komisyonunca hazırlanan imha listeleri Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü ve Genel Sekreterliğin onayı ile kesinleşir. İmha listeleri, tamamlanma tarihinden itibaren on yıl süreyle birim ve kurum arşivlerinde saklanır.
Hastane arşiv kayıtları kaç yıl saklanır?
Örneğin; Hasta kabul, kayıt, takip ve taburcu defterleri için arşivleme süresi 20 yıl iken, anestezi formları, yoğun bakım defteri, acil defteri, laboratuvar ve biyokimya tetkik defteri ile bebek tedavi defterleri için 10 yıl, eski bebek doğum defteri, 15 yıl çocuk kayıt kartı, enjeksiyon… için 30 yıldır.
Sınıf defterleri arşivde kaç yıl saklanır?
S. MALZEME ARŞİVİNİN ADI VE SAKLANACAĞI SÜRE (YIL)4 Okuldaki Sınıf Karnesi – Süresiz5 Okul, İl ve İlçe Sınıf Karnesi MEM – Süresiz6 Okuldaki Karne Defteri – Süresiz7 Okuldaki Ders Dışı Basılı Kitap – Süresiz 130 satır daha
Personel dosyalarını kurum arşivlerinde kaç yıl saklamak gereklidir?
Buna göre çalışanların sosyal güvenliğine ilişkin bilgi ve belgelerin personel dosyasında 10 yıl saklanması gerekmektedir. Vergi mevzuatında 5 yıl, SSK mevzuatında 10 yıl, Türk Ticaret Kanunu’nda 10 yıl, İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatında ise 15 yıl saklama süresi bulunmaktadır.