Ahirette aile olacak mı?
Kuran’da cennete gidecek olanlara aileleriyle birlikte orada olacakları müjdesi verilir. Birçok ayette dile getirilen bu müjdenin tek şartı, ailenin her ferdinin iman etmesi ve iyi işler yapmasıdır.
Ölünce ahirette ne olacak?
Ahiret, dünyanın sonuyla başlar. Dünya ve cennetin şekli değişir ve yargı dünyası yaratılır. Herkesin hesap vereceği ve cennete ve cehenneme gideceği Yargı Günü’nde, ölümden sonraki sonsuz yaşam başlar. Cehennemdekilerden bazıları günahları için cezalandırılır ve cennete gider.
Cennette herkes birbirini tanıyacak mı?
Evet, insanlar birbirlerini tanıyacaklar; cennettelerse cennette birlikte olacaklar ve cehennemdelerse cehennemde birlikte olacaklar. Kaş yolmak ve saç ekimi yaptırmak günah mıdır? Saç ekimi yaptırmanın veya kaş yolmanın bir sakıncası yoktur.
Ahirette akrabalık var mı?
Akrabalık bağları ahirette hiçbir fayda sağlamayacaktır. Akrabalık hakları diğer insanların haklarını geçersiz kılamaz. Başka bir deyişle, akrabalara bakarken başkalarının hakları ihlal edilmemelidir. Akrabalık ve kabile bağları, hayır kurumlarında buluşmaya, sosyalleşmeye ve birbirlerine yardım etmeye yarar.
Dünyada 1 gün ahirette kaç gündür?
Bir görüşe göre, kıyametin süresi inanmayanlar için elli bin yıl, inananlar için ise günün belli bir kısmı olacaktır. Ayrıca, ahiretin toplam süresinin elli bin yıl olduğunu iddia edenler de vardır. Ancak, bizim görüşümüze göre, bu yorumların hiçbirinin kabul edilebilir bir temeli veya gerçekliği yoktur.
Ahirette bedenimiz olacak mı?
Büyük kitabımız Kur’an-ı Kerim’de ölümden sonra dirilişin ve ahiretteki ikinci hayatın ruh ve bedenle olacağı ifade edilmektedir. Yani hem ruhsal hem de fiziksel olacaktır.
Ölenler cennette kaç yaşında olacak?
Bu konudaki hadise göre, cennet ehli otuz üç yaşında cennete gireceklerdir. İbn Kayyim -Allah ona rahmet etsin- bu yaş hakkında şöyle demiştir: “Bu yaşta (otuz üç yıl) şüphesiz çok hikmetler görülür. Çünkü bu yaş, kişinin lezzetleri en iyi şekilde tattığı yaştır.”
Kıyamet günü ilk kim dirilecek?
İsrafil’in ilk üflemesiyle, yeryüzündeki ve gökteki tüm canlılar ölecek ve dünyevi yaşam sona erecektir. İkinci üflemesiyle, tüm canlılar dirilecek ve ahiret başlayacaktır. İsrafil ayrıca trompeti üflediği için “Trompet Meleği” olarak da anılmıştır.
Cennette yaşam var mı?
Cennetteki yaşam sonsuzdur ve orada birçok mükafat olacaktır. İnanca göre, kâfirler, müşrikler ve münafıklar cennete gidemezler ve sonsuza dek cehennemde kalacaklardır.
Mahşer yerinde neler olacak?
Zerdüştlük, Hıristiyanlık ve İslamiyet gibi dinlerde, ölülerin kıyamet günü (mahşer yeri) yeniden diriltilip toplanacağına, hayattayken yaptıkları iyilik ve kötülüklerden dolayı hesap vereceklerine, etraflarında bir hesaplaşma olacağına ve bunun sonucunda iyilerin cennete, kötülerin de cehenneme giderek cezalarını çekeceklerine inanılır.
Eşler ahirette kavuşur mu?
Peygamber şöyle der: “İnsan sevdiğiyle beraberdir.”17 Karısı ve çocukları dünyada en çok sevdiği kişiler arasındadır. Bu sevgi ve birliktelik ahirette de devam edecek ve dünyadaki geçici mutluluklarını cennette sonsuz mutluluğa dönüştürecektir.
Sıla-i rahim Kur’an’da geçiyor mu?
Akrabalık ilişkileri meselesi dinimizde “sıla-i rahim” kavramıyla ifade edilmiştir. Bu tema hem Kur’an-ı Kerim’de hem de hadislerde vurgulanmıştır. Muhammed Suresi, 22-24. ayetler: “Siz (İslam’dan) yüz çevirip yeryüzünde bozgunculuk yapacak ve akrabalık ilişkilerini yok edeceksiniz?”
Sılayı rahim kimleri kapsar?
Sıla-i rahmin gerekli olduğu akrabalığın tespiti konusunda âlimler üç görüş ileri sürmüşlerdir: Birinci görüş: Bunlar evlenmeleri haram olan akrabalardır. İkinci görüş: Bunlar miras alma yetkisine sahip olan akrabalardır.
Ahirette bayanlar kaç yaşında olacak?
Müfessirler, cennet ehli erkeklerin yaşının 33 olacağı konusunda hemen hemen ittifak etmişlerdir; ancak kadınların yaşı, Nebe suresinin 33. ayetindeki tariften dolayı ihtilaf konusu olmuştur (kevâiŅbe etrâbâ: memeleri tomurcuklanmış kızlar)61.
Cennetteki huriler neye benzer?
Hadislerde huriler, cennet adamlarına sunulan güzel, şeffaf vücutlu kadınlar olarak tasvir edilir. Onlarla her ilişkiden sonra tekrar bakire olurlar. Bir erkek bir günde istediği kadarını ziyaret edebilir.
Cennette kötülük var mı?
Hiçbir kötülük olmayacak, ışık olacak ve buradaki insanlar Tanrı ile dolacak.
Ahirette neler olur?
Ahiret; Kabir hayatı (Berzah), Kıyamet, Ba’s (Yeniden Diriliş), Kıyamet ve Hesap, Defterlerin Dağıtılması, Muhasebe, Bilanço, Sırat, Şefaat, Cennet ve Cehennem gibi dönemleri içine alır. İnsan ölünce ruh bedeninden ayrılır, ancak kabir hayatıyla ruh tekrar bedene kavuşur.
Tavsiyeli Bağlantılar: 1 Tütsü Kaç Saat Yanar