İçeriğe geç

Çalışma Ruhsatı Olmayan Işyeri Nereye Şikayet Edilir

Ruhsatsız işyeri şikayeti nereye yapılır?

Yukarıda da belirtildiği gibi, vergi bildirimi 189 Alo Finance’i arayarak veya vergi dairesine, vergi dairesine veya vergi dairesine yazılı başvuruda bulunarak yapılabilir. Bu bildirimleri e-devlet üzerinden yapmak da mümkündür.

Ruhsatsız işyerine ne yapılır?

Ruhsatsız işyeri açılması halinde işyerinin kapatılmasına karar verilir. İşyeri ruhsatının verildiği tarihten itibaren bir ay içinde yapılması gereken denetimlerde mevzuata aykırılık tespit edilirse, girişimcinin bu aykırılıkları düzeltmesi için 15 günü vardır.

Ruhsatsız işyeri cezası ne kadardır?

Mührü kaldırarak işletmenize devam ederseniz 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalırsınız. İşletme ruhsatı almamanın cezası 2022 yılında 9600 TL + KDV olarak hesaplanmaktadır.

İzinsiz işyeri nereye şikayet edilir?

İşyerinde sigortasız işçi çalıştırılması, ücret, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, fazla mesai, yıllık izin, iş sağlığı ve güvenliği, mobbing, sendikal haklar, işsizlik ödeneği gibi iş hukuku konularında şikâyette bulunmak istiyorsanız Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvurabilirsiniz.

Dükkan ruhsatı olmazsa ne olur?

Açma ve çalışma izni alınmadan açılan işyerleri yetkili idarelerce kapatılır. İşyeri ruhsatları, bu Yönetmelikte belirtilen süre içinde yetkili idarelerin en üst amirleri veya yetkili memur tarafından imzalanır; ruhsat için ayrıca Meclis veya Kurul kararı alınmaz.

184 şikayet edince ne olur?

İhbarı alan tütün ekibi derhal verilen adrese giderek ihbarı yerinde inceler. Denetleme ekibi bir ihlal tespit ederse gerekli önlemler alınır ve denetim görüntüleri ve raporları sistem üzerinden merkez ofise gönderilir.

Hangi işyerleri ruhsat almak zorunda?

İşyeri açma ve çalışma ruhsatı alması gereken kuruluşlar; sanayi tesisleri, ticari işletmeler, ofisler, dükkanlar, mağazalar ve tezgahlar, üretim tesisleri ve fabrikalar gibi tüm işletmelerdir.

Ruhsat denetimini kim yapar?

MADDE 10 – Ruhsatlandırma ve Denetleme Müdürlüğü, Belediye Başkanı tarafından verilen ve bu Yönetmelikte belirtilen görevleri ve ilgili kanunlarda öngörülen görevleri, gerekli özen ve zamanında yerine getirmekle yükümlüdür.

Ruhsat cezası ne kadar?

2024 yılında ehliyetsiz araç kullanmanın cezası 586 TL’dir. Araç tescil belgesi olmadan, yani ehliyetsiz araç kullanmak daha fazla cezai yaptırıma yol açabilir. Trafik kazası meydana gelirse, sürücü kazaya karışanlardan ehliyet isteyecek ve ehliyet göstermezlerse 1.506 TL para cezası kesilecektir.

İdari para cezası ne kadar 2024?

Peki; 2024 yılında fiyat etiketi, garanti belgesi, tanıtım ve kullanım kılavuzu ile satıştan kaçınma gibi ihlallerin tespiti halinde ihlal başına 2.172 TL (İki Bin Yüz Yetmiş İki Türk Lirası) idari para cezası uygulanacak.

Ruhsatsız gezmenin cezası nedir?

Ehliyetsiz araç kullanmanın cezası 1506 TL’dir. Trafik polisi öncelikle tescil ve ayrıca sürücü belgesi isteyecektir. Ehliyet veya tescil olmadığı durumlarda para cezası uygulanacaktır. Bu iki belge kısa veya uzun mesafeli yolculuklar fark etmeksizin zorunludur.

Kaçak işçi çalıştırmanın cezası ne kadardır?

Çalışanın 1 ay sigortasız çalıştırılması durumunda ceza tutarı 41.000,00 TL’dir. Çalışanın 2 ay sigortasız çalıştırılması durumunda sigortasız çalışanı çalıştırmadan yılda ortalama ceza tutarı TL’dir.

Polise şikayet ettikten sonra ne olur?

Suç duyurusunda bulunulması üzerine polis, konuyu ilgili Cumhuriyet savcılığına bildirir, Cumhuriyet savcılığının emir ve talimatları doğrultusunda olayı soruşturur, savcılık tutanağı düzenler ve dosyayı Cumhuriyet savcılığına iletir.

Fiş vermeyen işletme nereye şikayet edilir?

DUYURU: ALO 124 VERGİ BİLDİRİM HATTI AKTİF HALE GELDİ.

İşyeri cimere şikayet nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi 150’yi arayarak veya www..tr adresindeki CİMER bağlantısından şikâyetinizi iletebilirsiniz. Şikâyette bulunurken doğru bilgi verilmesi için şifre ücretiyle ilgili şikâyet olduğunun belirtilmesi gerekmektedir.

Kaçak işletme nasıl şikayet edilir?

Havada, karada veya denizde her türlü kaçakçılık ihbarını almak için ülkenin her yerinden 24 saat ücretsiz ALO 136’yı arayabilirsiniz. Türkiye’nin her yerinden ALO 136’yı aradığınızda Gümrük Müdürlüğü’nün kaçakçılık ihbar hattını göreceksiniz. Kaçakçılara ve kaçakçılığa ihbarda bulunarak kayıtsız kalmayın.

Maliye ihbar edenin kimliği açıklanır mı?

Bildirimi alan kurumlar, öncelikle muhbirin kim olduğunu ve Vergi Usul Kanunu’nun 135. maddesi uyarınca yetkililer aracılığıyla soruşturma talebinde bulunup bulunmadığını tespit eder. Muhbirin adı gizli tutulur ve hiçbir şekilde ifşa edilmez.

Vergi levhası olmayan işyeri nereye şikayet edilir?

DUYURU: ALO 124 VERGİ BİLDİRİM HATTI AKTİF HALE GELDİ.

İşyerini şikayet etmek için nereye başvurulur?

Sosyal Sigorta KurumuÇalışma ve Sosyal Sigorta İletişim Merkezi “ALO 170”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort bonus veren siteler
Sitemap